Uncategorized

Изградба на нов станбен објект во с.Бањица, Гостивар

Пелагонија АД Гостивар започна со реализација на уште еден во низата успешни проекти, изградба на нова станбена зграда во Бањица, Гостивар. На вкупна површина од 5500 м2, зградата ќе има пет ката, приземје и поткровје. За изградба ќе се користат

Реконструкција на ул. Васко Карангелевски во општина Аеродром

Завршена е реализацијата на првата фаза од проектот за реконструкција на ул. Васко Карангелевски во Аеродром. Во оваа фаза целосно е реконструиран коловозот на потегот од раскрсницата со булеварот „Јане Сандански“ до раскрсницата со булеварот „АСНОМ“. На должина од 600

Заврши трасирањето на дел на Христијан Тодоровски – Карпош

Градежните зафати околу пробивањето на новиот булевар „Христијан Тодоровски- Карпош“ во општина Бутел се во полн ек. За реализација на овој капитален објект Градот издвои 160 милиони денари, а се очекува „Пелагонија“ од Гостивар работите да ги заврши во рок