Станбенo деловен објект “Бањица”

За Инфо.

Тел: +389 042 216 332
Е-маил: контакт@pelagonijagv.com.mk
Адреса: Бул. Браќа Ѓиноски ББ 12030 Gostivar

Станбениот објект “Бањица” се наоѓа во н.м. Бањица одма до Основнотo училиште “Мустафа Кемал Ататурк” – Бањица, на оддалеченост од 900 метри од центарот на Градот Гостивар. Градската Болница, Градскиот парк, Градскиот Стадион, Градската Спортска Сала, Средните Општински Училишта (Гимназија, Економски и Медицина) се наоѓаат на оддалеченост од 900 метри од Станбениот објект “Бањица”

Во Станбениот објект “Бањица” ќе добиете дом за едноставен, смислен и исполнет начин на живот, кој би можеле да го наречете и ВАШ дом.

 

Уникатен
Современ
Квалитетен

Ова се трите главни карактеристики кои ги има Станбениот објект “Бањица”.

Гостивар на Дланка

Технички податоци

Основа

Станбениот објект “Бањица” е со катност По+П+5+Пк и располага со 54 станови со квадратура од 49 м2 до 99 м2, 70 паркинг места и деловен простор од 460 м2 кој се наоѓа на приземје (П). Сите станови, паркинг места и деловни простории поседуваат лист за предбележување на градба издаден од страна на Агенцијата за катастар на недвижности на Република Македонија.

Сите вградени материјали во Станбениот објект “Бањица” се атестирани, со соодветни сертификати и се од реномирани домашни и странски производители.

Типови на станови

Стан Тип 1

Стан Тип 1

T
Стан Тип 2

Стан Тип 2

T
Стан Тип 3

Стан Тип 3

T
Стан Тип 4

Стан Тип 4

T
Стан Тип 5

Стан Тип 5

T
Стан Тип 6

Стан Тип 6

T
Стан Тип 7

Стан Тип 7

T
Стан Тип 9

Стан Тип 9

T
Стан Тип 8

Стан Тип 8

T

Квалитет на градба

Конструкција:

Армирано бетонска конструкција, фундирањето се изведува како темелна плоча, меѓуспратните плочи се со армиран бетон, последната плоча е рамна и над неа се поставува потребната термо и хидро изолација, кровот се изведува од дрвена конструкција и кровот изработен од пластифициран лим.

Фасада

Енергетска ефикасна фасада изработена од висококвалитетни сертифицирани материјали.

Ѕидови

Надворешните ѕидови се изведуваат од термо блок 20 см и термо изолација 10см. Помеѓу становите преградните ѕидови се акустично обезбедни и изведени од термо блок 20 см и камена волна 5 см и КНАУФ гипскартоснки плочи.

Прозори и Врати

Надворешните фасадни прозори и врати по станови се изработуваат од 5 коморни ПВЦ термоизолирани профили и застаклени со термопан стакло 4 сезонско стакло 6+18+6 (Four season) со вградени ролетни на сите прозори и балконски врати.

Влезните врати во становите се висококвалитетни влезни врати (Блиндор врати) изработени од високо квалитетен челичен лим со сигурносна брава, вградени панели за топлниска и звучна изолација.

Главната влезна врата во гаражите е со електронско заклучување на влезната врата и контрола на пристап преку далечински модул за отворање/затворање на врата.

Подови

Термо изолација е поставена на сите катови и на кровот. Хидро изолација е поставена на WC-купатилата и балконите, каде што е предвидена керамика од Шпанско и Италијанско потекло. Во становите ќе се постави висококвалитетен германски ламинат класа 32. Во кујните е исто така предвидена керамика од Шпанско и Италијанско потекло.

Во ходниците за комуникација и скалишниот простор и на подестите се поставува природен гранит. Партерното уредување се изведува со потребна хидро изолација и асфалт со декоративни елементи за тротоарите.

Санитарна Опрема

Сите станови се опремени со комплетна санитарни елементи I-класа (WC-шоља, умивалник, кади или туш кади и славини и батерии).

Греење

Греењето е решено со комплетна припрема на инсталација за топловодно греење на сите можни видови на енергенси.

 

Лифт

Патничкиот лифт е од познатиот производител на лифтови “FUJI“ со носивост од 1000 кг и ги поврзува сите етажи во објектот.

Приклучоци

Целиот објект е споен на градската инфраструктура: водовод и канализација, електрична инсталација, телефонска и интернет инсталација.

27500335_1566314070111487_872589614815266680_o

27500335_1566314070111487_872589614815266680_o

T
27629097_1566313960111498_5267676952155795650_o

27629097_1566313960111498_5267676952155795650_o

T
27368831_1566313910111503_5647797860157143887_o

27368831_1566313910111503_5647797860157143887_o

T
29665092_1626158027460424_3291001045747358866_o

29665092_1626158027460424_3291001045747358866_o

T
29744420_1626158287460398_1138126427892814283_o

29744420_1626158287460398_1138126427892814283_o

T
29664912_1626157380793822_1204178980504135562_o

29664912_1626157380793822_1204178980504135562_o

T
33770848_1680683098674583_7285358019804659712_n

33770848_1680683098674583_7285358019804659712_n

T
33780752_1680683378674555_5971381580969541632_n

33780752_1680683378674555_5971381580969541632_n

T
38612553_1777490105660548_6571388890177863680_n (1)

38612553_1777490105660548_6571388890177863680_n (1)

T
33691142_1680683108674582_1492863016419459072_n

33691142_1680683108674582_1492863016419459072_n

T
38612570_1777492625660296_1701890364522102784_n (1)

38612570_1777492625660296_1701890364522102784_n (1)

T
38682754_1777492145660344_1221718939294236672_n

38682754_1777492145660344_1221718939294236672_n

T
45139551_1891524760923748_8014995542314582016_n

45139551_1891524760923748_8014995542314582016_n

T
45143908_1891524807590410_2005700756014891008_n

45143908_1891524807590410_2005700756014891008_n

T
45116623_1891524887590402_1396258726507184128_n

45116623_1891524887590402_1396258726507184128_n

T
47323766_1932646080144949_4001189866506289152_n

47323766_1932646080144949_4001189866506289152_n

T
47236678_1932646140144943_7234586945110671360_n

47236678_1932646140144943_7234586945110671360_n

T
46952286_1932646726811551_3304414113735639040_n

46952286_1932646726811551_3304414113735639040_n

T
47306729_1932646753478215_7069307897661882368_n

47306729_1932646753478215_7069307897661882368_n

T
banjica

banjica

T
banica

banica

T
2

2

T
5

5

T
4

4

T
7

7

T
8

8

T
6

6

T
3

3

T
1

1

T

Во Срцето на Бањица

Атрактивноста на локацијата на која се наоѓа Станбениот објект “Бањица” преку достапноста до мноштво јавни, културни и трговски објекти се доволна причина токму тука да го пронајдете Вашиот дом.
Повеќе информации на:

042 216 332

контакт@pelagonijagv.com.mk