Градиме повеќе од 40 години

kontakt@pelagonijagv.com.mk

+389 042 216 332

Изградбата на Стамбено деловен објект “Пелагонија Престиж” Гостивар

Изградбата на Стамбено деловен објект “Пелагонија Престиж” Гостивар

Станбено деловен објект “Пелагонија Престиж”

За Инфо.

Тел: +389 042 216 332
Е-маил: контакт@pelagonijagv.com.mk
Адреса: Бул. Браќа Ѓиноски ББ 12030 Gostivar

Пелагонија АД Гостивар започна со припремни работи на новиот станбен објект во Гостивар

171822262_3831955083547363_2012698946938327665_n

171822262_3831955083547363_2012698946938327665_n

T
171760987_3831954960214042_5316922062004613485_n

171760987_3831954960214042_5316922062004613485_n

T
36353397_1720716631337896_6796328963263168512_n

36353397_1720716631337896_6796328963263168512_n

T

Инфо линија.

Изградбата на Стамбен Деловен објект “Бањица” Гостивар

Изградбата на Стамбен Деловен објект “Бањица” Гостивар

Станбенo деловен објект “Бањица”

За Инфо.

Тел: +389 042 216 332
Е-маил: контакт@pelagonijagv.com.mk
Адреса: Бул. Браќа Ѓиноски ББ 12030 Gostivar

Станбениот објект “Бањица” се наоѓа во н.м. Бањица одма до Основнотo училиште “Мустафа Кемал Ататурк” – Бањица, на оддалеченост од 900 метри од центарот на Градот Гостивар. Градската Болница, Градскиот парк, Градскиот Стадион, Градската Спортска Сала, Средните Општински Училишта (Гимназија, Економски и Медицина) се наоѓаат на оддалеченост од 900 метри од Станбениот објект “Бањица”

Во Станбениот објект “Бањица” ќе добиете дом за едноставен, смислен и исполнет начин на живот, кој би можеле да го наречете и ВАШ дом.

 

Уникатен
Современ
Квалитетен

Ова се трите главни карактеристики кои ги има Станбениот објект “Бањица”.

Гостивар на Дланка

Технички податоци

Основа

Станбениот објект “Бањица” е со катност По+П+5+Пк и располага со 54 станови со квадратура од 49 м2 до 99 м2, 70 паркинг места и деловен простор од 460 м2 кој се наоѓа на приземје (П). Сите станови, паркинг места и деловни простории поседуваат лист за предбележување на градба издаден од страна на Агенцијата за катастар на недвижности на Република Македонија.

Сите вградени материјали во Станбениот објект “Бањица” се атестирани, со соодветни сертификати и се од реномирани домашни и странски производители.

Типови на станови

Стан Тип 1

Стан Тип 1

T
Стан Тип 2

Стан Тип 2

T
Стан Тип 3

Стан Тип 3

T
Стан Тип 4

Стан Тип 4

T
Стан Тип 5

Стан Тип 5

T
Стан Тип 6

Стан Тип 6

T
Стан Тип 7

Стан Тип 7

T
Стан Тип 9

Стан Тип 9

T
Стан Тип 8

Стан Тип 8

T

Квалитет на градба

Конструкција:

Армирано бетонска конструкција, фундирањето се изведува како темелна плоча, меѓуспратните плочи се со армиран бетон, последната плоча е рамна и над неа се поставува потребната термо и хидро изолација, кровот се изведува од дрвена конструкција и кровот изработен од пластифициран лим.

Фасада

Енергетска ефикасна фасада изработена од висококвалитетни сертифицирани материјали.

Ѕидови

Надворешните ѕидови се изведуваат од термо блок 20 см и термо изолација 10см. Помеѓу становите преградните ѕидови се акустично обезбедни и изведени од термо блок 20 см и камена волна 5 см и КНАУФ гипскартоснки плочи.

Прозори и Врати

Надворешните фасадни прозори и врати по станови се изработуваат од 5 коморни ПВЦ термоизолирани профили и застаклени со термопан стакло 4 сезонско стакло 6+18+6 (Four season) со вградени ролетни на сите прозори и балконски врати.

Влезните врати во становите се висококвалитетни влезни врати (Блиндор врати) изработени од високо квалитетен челичен лим со сигурносна брава, вградени панели за топлниска и звучна изолација.

Главната влезна врата во гаражите е со електронско заклучување на влезната врата и контрола на пристап преку далечински модул за отворање/затворање на врата.

Подови

Термо изолација е поставена на сите катови и на кровот. Хидро изолација е поставена на WC-купатилата и балконите, каде што е предвидена керамика од Шпанско и Италијанско потекло. Во становите ќе се постави висококвалитетен германски ламинат класа 32. Во кујните е исто така предвидена керамика од Шпанско и Италијанско потекло.

Во ходниците за комуникација и скалишниот простор и на подестите се поставува природен гранит. Партерното уредување се изведува со потребна хидро изолација и асфалт со декоративни елементи за тротоарите.

Санитарна Опрема

Сите станови се опремени со комплетна санитарни елементи I-класа (WC-шоља, умивалник, кади или туш кади и славини и батерии).

Греење

Греењето е решено со комплетна припрема на инсталација за топловодно греење на сите можни видови на енергенси.

 

Лифт

Патничкиот лифт е од познатиот производител на лифтови “FUJI“ со носивост од 1000 кг и ги поврзува сите етажи во објектот.

Приклучоци

Целиот објект е споен на градската инфраструктура: водовод и канализација, електрична инсталација, телефонска и интернет инсталација.

27500335_1566314070111487_872589614815266680_o

27500335_1566314070111487_872589614815266680_o

T
27629097_1566313960111498_5267676952155795650_o

27629097_1566313960111498_5267676952155795650_o

T
27368831_1566313910111503_5647797860157143887_o

27368831_1566313910111503_5647797860157143887_o

T
29665092_1626158027460424_3291001045747358866_o

29665092_1626158027460424_3291001045747358866_o

T
29744420_1626158287460398_1138126427892814283_o

29744420_1626158287460398_1138126427892814283_o

T
29664912_1626157380793822_1204178980504135562_o

29664912_1626157380793822_1204178980504135562_o

T
33770848_1680683098674583_7285358019804659712_n

33770848_1680683098674583_7285358019804659712_n

T
33780752_1680683378674555_5971381580969541632_n

33780752_1680683378674555_5971381580969541632_n

T
38612553_1777490105660548_6571388890177863680_n (1)

38612553_1777490105660548_6571388890177863680_n (1)

T
33691142_1680683108674582_1492863016419459072_n

33691142_1680683108674582_1492863016419459072_n

T
38612570_1777492625660296_1701890364522102784_n (1)

38612570_1777492625660296_1701890364522102784_n (1)

T
38682754_1777492145660344_1221718939294236672_n

38682754_1777492145660344_1221718939294236672_n

T
45139551_1891524760923748_8014995542314582016_n

45139551_1891524760923748_8014995542314582016_n

T
45143908_1891524807590410_2005700756014891008_n

45143908_1891524807590410_2005700756014891008_n

T
45116623_1891524887590402_1396258726507184128_n

45116623_1891524887590402_1396258726507184128_n

T
47323766_1932646080144949_4001189866506289152_n

47323766_1932646080144949_4001189866506289152_n

T
47236678_1932646140144943_7234586945110671360_n

47236678_1932646140144943_7234586945110671360_n

T
46952286_1932646726811551_3304414113735639040_n

46952286_1932646726811551_3304414113735639040_n

T
47306729_1932646753478215_7069307897661882368_n

47306729_1932646753478215_7069307897661882368_n

T
banjica

banjica

T
banica

banica

T
2

2

T
5

5

T
4

4

T
7

7

T
8

8

T
6

6

T
3

3

T
1

1

T

Во Срцето на Бањица

Атрактивноста на локацијата на која се наоѓа Станбениот објект “Бањица” преку достапноста до мноштво јавни, културни и трговски објекти се доволна причина токму тука да го пронајдете Вашиот дом.
Повеќе информации на:

042 216 332

контакт@pelagonijagv.com.mk

 

Изградбата на нова Општинска зграда во н.м. Ростуше.

Изградбата на нова Општинска зграда во н.м. Ростуше.

Изградба на нова Општинска зграда во  Ростуше.

Општина Маврово и Ростуше

Проект Инфо.

Изградбата на новата Општинска зграда на Општина Маврово и Ростуше во н.м. Ростуше.

Локација

Ростуше

Површина

– мт2

Улога

Изведувач

Период

2019

Клиент

Општина Маврово и Ростуше

61102836_2174888809254007_5398504433413783552_n

61102836_2174888809254007_5398504433413783552_n

T
61085699_2174889042587317_2638714304777420800_n

61085699_2174889042587317_2638714304777420800_n

T
60975116_2174889225920632_4863883263938134016_n

60975116_2174889225920632_4863883263938134016_n

T
60960221_2174889385920616_2838345071890268160_n

60960221_2174889385920616_2838345071890268160_n

T
60918886_2174888915920663_5409077861212487680_n

60918886_2174888915920663_5409077861212487680_n

T
60882852_2174888849254003_4321778577805672448_n

60882852_2174888849254003_4321778577805672448_n

T
60860055_2174889255920629_5784136150918627328_n

60860055_2174889255920629_5784136150918627328_n

T
60788311_2174889092587312_8181018009947602944_n

60788311_2174889092587312_8181018009947602944_n

T
60585792_2174889449253943_6083369997059489792_n

60585792_2174889449253943_6083369997059489792_n

T
60760095_2174888965920658_4065714822346440704_n

60760095_2174888965920658_4065714822346440704_n

T
60760894_2174889759253912_3648882478128562176_n

60760894_2174889759253912_3648882478128562176_n

T
60436127_2174889629253925_1875028390373752832_n

60436127_2174889629253925_1875028390373752832_n

T
61271752_2174890402587181_8497321121274658816_n

61271752_2174890402587181_8497321121274658816_n

T
61037431_2174889479253940_8229118147559424000_n

61037431_2174889479253940_8229118147559424000_n

T

Изградбата на Стамбен Комплех “Маврово” Маврово

Изградбата на Стамбен Комплех “Маврово” Маврово

Станбен комплекс “Mаврово”

За Инфо.

Тел: +389 042 216 332
Е-маил: маврово@pelagonijagv.com.mk
Адреса: Бул. Браќа Ѓиноски ББ 12030 Gostivar

Во еден од најубавите предели во Македонија, е сместен Станбениот Комплекс Маврово, инвестиција на Пелагонија АД Гостивар. Маврово е една од најдобрите дестинации во Македонија која нуди сѐ што ни е потребно кога сакаме совршен планински одмор.

Побрзајте и искористете ја можноста да купите еден од неколкуте преостанати апартмани по неверојатно ниски цени и имајте ваш личен простор каде ќе го поминувате секој викенд, празник, или пак било кој ден од годината кога и да посакате.

Станбениот комплекс се протега на површина од околу 6000 метри квадратни, со голем паркинг простор околу самиот објект, како и посебен дел наменет за станарите да ја остават својата спортска опрема и притоа да бидат сигурни дека ќе биде безбедна.

Во склоп на комплексот, обезбедено е место за приготвување на скара и организирање на пикник, семејни и пријателски собири.

Поглед кој ви го одзема здивот

Објектот располага со 105 апартмани со квадратура од 30 до 50 м2.

Еднособните станови вклучуваат: кујна, дневна соба и бања, а останатите вклучуваат дневна соба, спална, бања и кујна.

Изложеноста на апартманите во зависност од големината и позиционираноста може да биде кон езерото или кон планината, така што секоја страна и секој агол од комплексот нуди поглед во бескрајот на природната убавина:

Aпартман Тип А

Поглед кон планина

Површина –  47,1м2 + 2,9м2
Кат – 4 (поткровје)
Антре – 4,28 м2
Бања – 5,75 м2
Кујна – 6,84 м2
Дневна соба – 18,82 м2
Спална соба – 11,41 м2
Тераса – 2,9 м2

\

ПРОДАДЕНО

Aпартман Тип А

Поглед кон Мавровско езеро

Површина –  47,1м2 + 2,9м2
Кат – 4 (поткровје)
Антре – 4,28 м2
Бања – 5,75 м2
Кујна – 6,84 м2
Дневна соба – 18,82 м2
Спална соба – 11,41 м2
Тераса – 2,9 м2

\

ПРОДАДЕНО

Aпартман Тип Б

Поглед кон планина

Површина –  32,5 м2 + 2,9м2
Кат(приземје)
Антре – 3,03 м2
Бања – 3,67 м2
Кујна – 5,54 м2
Дневна соба – 12,02 м2
Спална соба – 8,27 м2
Тераса – 2,9 м2

\

ПРОДАДЕНО

Aпартман Тип Б

Поглед кон Мавровско езеро

Површина –  32,5 м2 + 2,9м2
Кат – 1
Антре – 3,03 м2
Бања – 3,67 м2
Кујна – 5,54 м2
Дневна соба – 12,02 м2
Спална соба – 8,27 м2
Тераса – 2,9 м2

\

ПРОДАДЕНО

Aпартман Тип Ѓ

Поглед кон планина

Површина –  50,5 м2 + 5,8 м2
Кат – 2
Антре – 5,92 м2
Бања – 5,93 м2
Кујна – 7,03 м2
Дневна соба – 13,41 м2
Спална соба 1 – 11,02 м2

Спална соба 2 – 6,57 м2
Тераси – 5,8 м2

\

ПРОДАДЕНО

Aпартман Тип Ѓ

Поглед кон Мавровско езеро

Површина –  50,5 м2 + 5,8 м2
Кат – 4 (поткровје)
Антре – 5,92 м2
Бања – 5,93 м2
Кујна – 7,03 м2
Дневна соба – 13,41 м2
Спална соба 1 – 11,02 м2

Спална соба 2 – 6,57 м2
Тераси – 5,8 м2

\

ПРОДАДЕНО

Целиот објект е направен по највисоки стандарди, енергетски е ефикасен, а има и своја трафостаница. Апартманите се опремени со висококвалитетен ламинатен паркет Кронтекс произведен во Германија и високо квалитетни увозни керамички плочки. Станбениот комплекс има  5 типови на апартмани распоредени на 5 ката. Изложеноста на апартманите во зависност од големината и позиционираноста може да биде кон езерото или кон планината, така што секоја страна и секој агол од комплексот нуди поглед во бескрајот на природната убавина. Придржувајќи се кон принципот на комплетна услуга и работејќи по методот на дизајн, изведба и уредување до “клуч на рака”, сите сопственици на овие станови добиа целосно опремен дом со сите неопходни елементи и содржини, освен финалното опремување на домот со мебел.

q

Сите станови во станбениот комплекс се продадени.

Природа на дланка

Пелагонија АД Гостивар во станбениот комплекс Маврово има на располагање апартмани за издавање кои се комплетно наместени со сите потребни елементи со што ви се овозможува да имате пријатен и релаксиран престој.
Повеќе информации на:

042 216 332

mavrovo@pelagonijagv.com.mk

 

Изградба на Приватна Болница во Гостивар

Изградба на Приватна Болница во Гостивар

ПРИВАТНА БОЛНИЦА гОСТИВАР

Првата приватна болница во Гостивар полека го добива својот лик. Тимот на Пелагонија АД Гостивар активно работи на нејзина изградба, а се очекува да биде целосно завршена кон крајот на годината.
Овој нов и модерен здравствен центар ќе располага со специјалистички ординации, амбуланти и лаборатории, а ќе биде еден од технолошки најсофистицираните во Македонија.

bolnica lavorato

bolnica lavorato

T
26952178_1554804484595779_7775139630756084381_o

26952178_1554804484595779_7775139630756084381_o

T
23130881_1479693415440220_7043108854239984815_n

23130881_1479693415440220_7043108854239984815_n

T
23131937_1479693418773553_3112084385901365959_n

23131937_1479693418773553_3112084385901365959_n

T
23550970_1490040384405523_8881932297619636597_o

23550970_1490040384405523_8881932297619636597_o

T
23511475_1490040387738856_2214765598836291385_o

23511475_1490040387738856_2214765598836291385_o

T
23669069_1490040397738855_7099137338893952053_o

23669069_1490040397738855_7099137338893952053_o

T
23467324_1490040594405502_7041895605179715453_o

23467324_1490040594405502_7041895605179715453_o

T
23550195_1490040391072189_3168313283400747567_o

23550195_1490040391072189_3168313283400747567_o

T
23669069_1490040397738855_7099137338893952053_o

23669069_1490040397738855_7099137338893952053_o

T
27021106_1554804374595790_2770282066423078575_o

27021106_1554804374595790_2770282066423078575_o

T
19577351_1371912529551643_9161814041677480592_o

19577351_1371912529551643_9161814041677480592_o

T
21273697_1430016253741270_966210281717443461_o

21273697_1430016253741270_966210281717443461_o

T
23593575_1490040394405522_3971094582532165777_o

23593575_1490040394405522_3971094582532165777_o

T
21273728_1430016257074603_4680136769262861186_o

21273728_1430016257074603_4680136769262861186_o

T
18588688_1334826106593619_2308738518901655108_o

18588688_1334826106593619_2308738518901655108_o

T
18595356_1334826113260285_2144713822912361873_o

18595356_1334826113260285_2144713822912361873_o

T
21587272_1442284409181121_5723743293963656838_o

21587272_1442284409181121_5723743293963656838_o

T
23120371_1479693422106886_2472400292164066854_o

23120371_1479693422106886_2472400292164066854_o

T
20232344_1391309920945237_2606310055768575074_o

20232344_1391309920945237_2606310055768575074_o

T
21762479_1442284412514454_2916526953691246789_o (1)

21762479_1442284412514454_2916526953691246789_o (1)

T
22042334_1449959338413628_4002171583291371696_o

22042334_1449959338413628_4002171583291371696_o

T
19577505_1371912532884976_7554439214103109450_o

19577505_1371912532884976_7554439214103109450_o

T
20229518_1391309917611904_3607940435109070785_o

20229518_1391309917611904_3607940435109070785_o

T
18768497_1343071545769075_4342600585904294319_o

18768497_1343071545769075_4342600585904294319_o

T
18056026_1308292132580350_8522668544348541598_o

18056026_1308292132580350_8522668544348541598_o

T
20247802_1391309924278570_5652357161645229500_o

20247802_1391309924278570_5652357161645229500_o

T
21367006_1430016300407932_693889925722537266_o

21367006_1430016300407932_693889925722537266_o

T
18671562_1334826236593606_4518587290361785523_o

18671562_1334826236593606_4518587290361785523_o

T
20232160_1391309927611903_6547651786605177935_o

20232160_1391309927611903_6547651786605177935_o

T
18077397_1308292119247018_8516217963816841915_o

18077397_1308292119247018_8516217963816841915_o

T
19055893_1357419684334261_1239994283260436772_o

19055893_1357419684334261_1239994283260436772_o

T
26910672_1550768671666027_3895570420367403146_o

26910672_1550768671666027_3895570420367403146_o

T
26952555_1550768598332701_8756602705988821453_o

26952555_1550768598332701_8756602705988821453_o

T
26841536_1550768601666034_2273650273458620639_o

26841536_1550768601666034_2273650273458620639_o

T
26850020_1550768604999367_4877994198433178687_o

26850020_1550768604999367_4877994198433178687_o

T
20157571_1391309914278571_4378718700537019917_o

20157571_1391309914278571_4378718700537019917_o

T
19092968_1357419691000927_2901321107063250974_o

19092968_1357419691000927_2901321107063250974_o

T
19575381_1371912536218309_3953695514708707534_o

19575381_1371912536218309_3953695514708707534_o

T
19222769_1357419687667594_6672052898294418898_o

19222769_1357419687667594_6672052898294418898_o

T
19222769_1357419687667594_6672052898294418898_o (1)

19222769_1357419687667594_6672052898294418898_o (1)

T
18155982_1308292125913684_7610138449322855755_o

18155982_1308292125913684_7610138449322855755_o

T
18766615_1343071535769076_8452772156119826601_o

18766615_1343071535769076_8452772156119826601_o

T
19055797_1357420787667484_5027155792452077552_o

19055797_1357420787667484_5027155792452077552_o

T
19143121_1357419694334260_3116730588619935715_o

19143121_1357419694334260_3116730588619935715_o

T
19467899_1371912542884975_6940538114829601334_o

19467899_1371912542884975_6940538114829601334_o

T
19621229_1371912539551642_4618578370960114290_o

19621229_1371912539551642_4618578370960114290_o

T
17358984_1270419973034233_4980391068166940141_o

17358984_1270419973034233_4980391068166940141_o

T
19488973_1371912739551622_464546434694791595_o

19488973_1371912739551622_464546434694791595_o

T
18814562_1343071542435742_8591996462969539302_o

18814562_1343071542435742_8591996462969539302_o

T
18814562_1343071542435742_8591996462969539302_o (1)

18814562_1343071542435742_8591996462969539302_o (1)

T
18836987_1343071539102409_2873147660626020388_o

18836987_1343071539102409_2873147660626020388_o

T
19144121_1357419697667593_4250111245274796767_o

19144121_1357419697667593_4250111245274796767_o

T
17434637_1270419969700900_2623527884706743858_o

17434637_1270419969700900_2623527884706743858_o

T
18836908_1343071549102408_3099672854593149885_o

18836908_1343071549102408_3099672854593149885_o

T
17434469_1270419966367567_4445749937227754602_o

17434469_1270419966367567_4445749937227754602_o

T