Реконструкција на улицата Сарај

Општина Сарај

Проект Инфо.

Реконструкцијана улицата Сарај, чијшто коловоз во изминатиов период се реконструираше на потегот од храмот „Света Злата Мегленска“ до патот што води кон село Љубин. Во оваа прва фаза од проектот обновени се 665 метри од оваа значајна сообраќајница.
Во текот на градежните работи на улицата беше изгребан постојниот и оштетен асфалт, целосно беше обновен носечкиот слој и се нанесува нов асфалт. Се уредуваат и тротоарите по должината на улицата, а нивелирани се и шахтите и сливниците.
Овој зафат во голема мера ќе ја зголеми безбедноста во одвивањето на сообраќајот, а на улицата ќе и даде нов и уреден лик.
Се работи на подготовките за реализација и на втората и третата фаза од проектот, со што оваа значајна сообраќајница ќе биде реконструирана и ќе добие нов изглед на потегот од храмот „Света Злата Мегленска“ до раскрсницата со локалниот пат – локалитет Матка и клучка Тетово.

Локација

Сарај

Должина

665 мт

Улога

Изведувач

Период

2017

Клиент

Општина Сарај

Поглед од птичја перспектива на изведбата

17917950_1302284456514451_762805590368408033_o

17917950_1302284456514451_762805590368408033_o

T
17966291_1302284559847774_6257337006597851279_o

17966291_1302284559847774_6257337006597851279_o

T
17990244_1302284463181117_5430693399302039001_o

17990244_1302284463181117_5430693399302039001_o

T
17990494_1302284466514450_6381529539427029370_o

17990494_1302284466514450_6381529539427029370_o

T
17990638_1302284356514461_156297347460531701_o

17990638_1302284356514461_156297347460531701_o

T
17991333_1302284473181116_7684005412989147004_o

17991333_1302284473181116_7684005412989147004_o

T
17991419_1302284469847783_6620299754101323123_o

17991419_1302284469847783_6620299754101323123_o

T
18056280_1302284359847794_452218845002372891_o

18056280_1302284359847794_452218845002372891_o

T
18056469_1302284363181127_7240133965519586641_o

18056469_1302284363181127_7240133965519586641_o

T
18056506_1302284349847795_8765238775473728518_o

18056506_1302284349847795_8765238775473728518_o

T