Последно ажурирање: 15/06/2021

ПЕЛАГОНИЈА АД Гостивар управува со сајтот  pelagonijagv.com.mk (понатаму  “Услуга”).

Оваа страница ве известува за нашите политики во врска со собирањето, користењето и обелоденувањето на лични информации кога ја користите нашата услуга.

Ние нема да ги користиме или споделуваме вашите информации со никого, освен како што е опишано во оваа Политика за приватност.

Ние ги користиме вашите лични информации за обезбедување и подобрување на услугата. Со користење на Услугата, вие се согласувате со собирање и употреба на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку определено во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика на приватност ги имаат истите значења како и во нашите Услови и Правила, достапни на https://pelagonijagv.com.mk

Собирање и употреба на информации

Додека ја користите нашата услуга, може да ве замолиме да ни дадете одредени лични податоци што можат да се препознаат, што може да се искористат за контакт или идентификација. Информациите за лична идентификација („Лични информации“) може да вклучуваат, но се ограничени на:

  • Име и Презиме
  • Електронска адресса

Податоци за евиденција

Ние собираме информации што вашиот прелистувач ги испраќа секогаш кога ја посетувате нашата услуга („Податоци за најавување“). Овие податоци за евиденција може да вклучуваат информации како што се адреса на Интернет протокол („IP“) на вашиот компјутер, тип на прелистувач, верзија на прелистувач, страниците на нашата услуга што ги посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници и други статистика.

Колачиња

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци, кои можат да вклучуваат анонимен уникатен идентификатор. Колачињата се испраќаат до вашиот прелистувач од веб-страница и се чуваат на тврдиот диск на вашиот компјутер.

Ние користиме „колачиња“ за да собереме информации. Може да му наложите на прелистувачот да ги одбие сите колачиња или да наведе кога се испраќа колаче. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга.

Даватели на услуги

Можно е да вработиме компании и лица од трета страна за да ја олеснат нашата услуга, да ја обезбедат услугата во наше име,  или да ни помогнат во анализата на начинот на користење на нашата услуга.

Овие трети страни би имале пристап до вашите лични информации само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се должни да не ги откриваат или да ги користат за која било друга цел.

Безбедност

Безбедноста на вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренесување преку Интернет, или методот на електронско складирање не е 100% безбеден. Иако се трудиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нивната апсолутна безбедност.

Линкови до други сајтови

Нашата услуга може да содржи врски до други страници кои не ги управуваме ние. Ако кликнете на линк од трета страна, ќе бидете упатени на страната на таа трета страна. Силно ве советуваме да ја разгледате Политиката за приватност на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било веб-страници или услуги од трета страна.

Приватност на децата

Нашата услуги не се наменети до никого на возраст под 18 години („Деца“).

Ние не знаеме дали собираме информации со лична идентификација од деца под 18 години. Ако сте родител или старател и сте свесни дека вашето дете ни доставило лични информации, контактирајте не. Ако откриеме дека дете под 18 години ни доставило лични информации, таквите информацијии ќе бидат веднаш избришани од нашите бази за податоци.

Промени во оваа политика за приватност

Според наше дискреционо право, можеме да ја промениме нашата политика за приватност за да ги одразиме новостите во нашите деловни процеси, тековните прифатливи практики или законските или регулаторните промени. Ако решиме да ја промениме оваа политика за приватност, промените ќе ги објавиме тука – на истиот линк преку кој пристапувате до оваа политика за приватност.

Се препорачува периодично да ја прегледувате оваа Политика за приватност за какви било промени. Измените во оваа Политика на приватност се ефективни кога се објавени на оваа страница.

Контактирајте не

За какви било прашања или проблеми во врска со вашата приватност, можете да контактирате со нас користејќи ги следниве детали: