Градиме повеќе од 40 години

kontakt@pelagonijagv.com.mk

+389 042 216 332

Реконструкција на улицата Васко Карангелески

Општина Аеродром

Проект Инфо.

Реконструкција на улицата Васко Карангелески, на потегот од крстосницата со булевар „Јане Сандански“ до крстосницата со булевар „АСНОМ“, 03/04 Август 2017.

При асфалтирањето е употребена полимерна мрежа за армирање на асфалтни слоеви HATELIT XP50 (HUESKER Group), со цел спречување на појавата на пукнатини на новиот коловоз. HATELIT полимерната мрежа е флексибилна, високо – јакосна, температурно и алкално отпорна, со битуменска облога.

Сето ова овозможува ефикасно намалување на појавата на нови пукнатини, и висока отпорност при долгорочни динамички оптоварувања.

Локација

Аеродром

Должина

600 мт.

Улога

Изведувач

Период

2017

Клиент

Град Скопје

20545395_754645171381988_3564960395355877098_o

20545395_754645171381988_3564960395355877098_o

T
20545362_754645178048654_4344150561083954326_o

20545362_754645178048654_4344150561083954326_o

T
20545197_754645211381984_5670437314739688040_o

20545197_754645211381984_5670437314739688040_o

T
20543847_754645208048651_8511440160292721429_o

20543847_754645208048651_8511440160292721429_o

T
20507882_754645174715321_7965491557778984385_o

20507882_754645174715321_7965491557778984385_o

T
20545395_754645171381988_3564960395355877098_o

20545395_754645171381988_3564960395355877098_o

T
20708139_1409707989105430_6734757906273449353_n

20708139_1409707989105430_6734757906273449353_n

T
20708310_1409707979105431_1510863929864001978_n

20708310_1409707979105431_1510863929864001978_n

T
20729353_1409707982438764_6796714775669969950_n

20729353_1409707982438764_6796714775669969950_n

T
20770012_1409707985772097_5614998212673595498_n

20770012_1409707985772097_5614998212673595498_n

T
21106443_1425053294237566_7537404887289452200_n

21106443_1425053294237566_7537404887289452200_n

T
21151767_1425053297570899_793564315623248106_n

21151767_1425053297570899_793564315623248106_n

T
21192044_1425053287570900_8135876449436220545_n

21192044_1425053287570900_8135876449436220545_n

T
21231593_1425053290904233_9058248623320985976_n

21231593_1425053290904233_9058248623320985976_n

T